به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری زنجان، سید محسن صادقی شنبه ۴ بهمن ماه در یک روزه سرزده و بدون هماهنگی قبلی نشست هماهنگی اجرای طرح تشدید بازرسی در آستانه ماه مبارک رمضان و ایام پایان سال که با حضور بازرسان ادارهکل صمت، اتاق اصناف، جهاد کشاورزی استان زنجان و روسای ده اتحادیه صنفی استانی برگزار شد، اظهار کرد: جامعه اصناف مهمترین مجموعه در هر شهرستان و استان در تأمین و توزیع نیازهای مصرفی شهروندان هست.
او با اشاره به اقدام به شناسایی دقیق نظام مسائل اصناف و ایجاد نوعی فهم مشترک از مشکل و سپس تعامل بخش های ذی ربط، در راس آن جامعه صنفی نسبت به رفع مسائل، گفت: بخش دولتی وظیفه تنظیمگری و تسهیلگری و شناسایی رفع موانع و مشکلات جامعه صنفی را عهدهدار است.
وی گفت: یکی از مشکلات وجود ناترازی انرژی، قطع برق در صنوف بدون لحاظ اعلام قبلی و یا زمانبندی مشخص که در جلسه کارگروه ناترازی انژی اخیر مقرر شد، که باید از آن خودداری شود.
استاندار زنجان مشکل دیگر جامعه اصناف را موضوع تعیین اجاره بهای مغازهها به ویژه در حوزه مرکزی شهر ذکر نمود و گفت: جلسهای با حضور معاون عمرانی استاندار، فرماندار، شهردار زنجان، نماینده دستگاه قضایی، اتاق اصناف و استانداری در قالب کارگروه صیانت از حقوق مالکان و مستأجران برگزار و نسبت به بررسی رفع حقوقی ناترازی ها اتخاذ تصمیم نمایند.
نماینده عالی دولت در استان زنجان با اشاره به مشکل نبود زیرساختهای مناسب در شهرکهای اقماری، گفت: برای صنوف مزاحم و آلاینده سیاست های اجرایی و ضوابط مشخص و تعریف شده ای وجود دارد و لازم است معاونت اقتصادی استانداری را با همکاری معاونت عمرانی استانداری و شهرداری ها نسبت به پیگیری و حل مسئله اقدام نمایند.
وی یکی از مشکلات و مطالبات اصناف را کمبود منابع بانکی مصوب برای پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش صنوف دانست و یادآور شد: پیگیری هایی در افزایش اختیارات استان در بحث تسهیلات بانکی در حال انجام است.
صادقی برنامهریزی تجمیع مشاغل اختصاصی در محلهای مشخص به عنوان بورس کالای محصولات را برای ساماندهی و تسهیل گری، مناسب ارزیابی کرد و گفت: بخشهای ذیربط برای اجرای این طرح با حضور فرماندار در شهرستان، شهردار، اداره صمت، اتحادیههای ذیربط بررسی و تصمیمات لازم را اتخاذ نمایند.
وی افزود: هیچ سیاستی در فرآیند بررسی و اتخاذ، عمل و اجرا موفق نیست مگر اینکه بخش خصوصی، کلیه ذی نفعان و ناظران در فرآیند آن مشارکت داشته باشند، اگر این اتفاق نیافتد تصمیمات نوعا به نتیجه نمیرسد.
استاندار زنجان در مورد مشکل عدم امکان تمدید مجدد پروانه کسب بعد از اتمام مهلت یک ماهه، گفت: نوع مدیریت راهبردی در مسائل صنفی اینطور است که مشکل جامعه صنفی با ذکر راهکار های پیشنهادی مشخص ارائه و نسبت به اتخاذ تصمیم در مراجع ذی صلاح اقدام گردد.
او با اشاره به تأثیر نوسانات ارزی در کاهش داد و ستد اصناف و بازاریان، بیان کرد: این بحث در دو سطح استانی و ملی در دست پیگیری است اصناف می توانند پیشنهادات و راهکار های مبتنی بر تجارب حرفه ای خود را ارائه نمایند.
نماینده عالی دولت در استان زنجان با اشاره به اینکه صنایعدستی از جمله صنعت چاقو به عنوان برند استان در حوزه تجارت محسوب و موانعی در بحث خرید و فروش آن عنوان می شود، گفت: این موارد باید پیگیری و رفع شود.
وی با اشاره به عدم وجود محلهای مناسب برای مشاغل پرازدحام در مرکز شهر مثل مراکز درمانی، پزشکان و مطبها، بحث ترافیک در برخی نقاط شهر زنجان جدی و برای شهروندان آزار دهنده است گفت: با توجه به مباحثی که در مدیریت بخش بازآفرینی شهری با وزارت راه و شهرسازی طرح هایی در ایجاد مسیر های جدید مورد تصمیم گیری قرار گرفت نیاز است شخصا به بحث مدیریت شهری ورود کنم، همچنین مراکز و مطب ها نیز لازم است در یک جلسه ذی صلاح از شهرداری، ذی نفعان و دستگاه های مسئول در حوزه حقوق عامه مورد بررسی و اتخاذ تصمیم قرار گیرد.
صادقی با اشاره به اهمیت بالای نقش بازرسان در تنظیم بازار، گفت: در بازرسی دو نکته مهم است؛ نکته اول اینکه پیش از آن که بازرسی ها وارد مرحله تقابل روند ها و رویههایی که منجر به خروج از چارچوبها میشود اصلاح شود، اتحادیهها میتوانند این بستر را فراهم کنند.
استاندار زنجان عدم همکاری ادارات ذیربط را از مشکلات جامعه بازرسی و نظارت دانست و گفت: هدف تسهیل فضای کسب و کار، ترویج و کسب سالم و حلال است، اندک متخلفان این حوزه در بازرسی ها را شناسایی و برخورد قانونی با احتکار و عدم عرضه و کتمان بخشی از تولیدات و محصولات که در شرایط پایان سال مورد نیاز مردم است ضروری است.
وی با اشاره به اینکه بازرسان نقش مهمی در تامین حقوق بخش خصوصی وتأمین الزامات حاکمیت و دولت دارند، گفت: به دلیل اهمیت بازرسان سلامت خود بازرسان بسیار مهم است، اگر آلودگی ولو اندک در نظارت ایجاد شود باعث آسیب در تمام حوزه ها خواهد شد و اعتماد عمومی آسیب خواهد دید و همه زحماتی که مجموعه بزرگ نظارت و بازرسی در استان متقبل میشود زیر سوال میرود در واقع با دستمال کثیف نمی شود شیشه کثیف را پاک نمود.
نماینده عالی دولت در استان زنجان با بیان اینکه دستگاه های نظارتی با کمک و همکاری اتحادیه ها حتما یک لایه نظارتی هم بر بازرسان داشته باشند، عنوان کرد: اگر در یک جمع ۱۰۰ نفره بازرسان یک درصد هم دچار آلودگی شوند، ۹9 درصد باقی مانده هم زیر پرسش خواهند رفت و بد بینی و اعتماد ها نسبت به بازرسان افزایش خواهد یافت لذا دقت در انتخاب بازرسان، خود نظارتی و خود حفاظتی در این امر بسیار مهم است.
او بحث صنوف و حوزههایی که در بحث اصناف حضور دارند را به دلیل ارتباط مستقیم با مردم و افکار عمومی جزو حوزههای اولویتی در نظام تصمیمگیری دانست و گفت: کشور ما در طول تاریخ توانایی عبور از شرایط سخت را داشته و آنچه که مهم است آن است که ما در یک تعامل فعال و سازنده و مثبت با کمک خود صنوف به حل مسائل صنفی کمک کنیم انشالله درباره نظام مسائل اتحادیه ها و بازرسان به تفکیک گفتگو و در خصوص رفع مشکلات ذی ربط تصمیم گیری خواهد شد.