معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری زنجان، در نشست شورای اداری استان زنجان که با حضور مهندس اسلامی، معاون رئیسجمهور، برگزار شد، از مدیریت موفق ناترازی انرژی در این استان خبر داد و با اشاره به توان بالای تولید نسبت به میزان مصرف برق استان، تأکید کرد: با همکاری صنایع، دستگاههای اجرایی و شرکتهای تأمین انرژی، چالش ناترازی انرژی در حال کنترل است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری زنجان، ،به گفته دکتر حسین محمدی، استان زنجان علاوه بر دو نیروگاه بزرگ مقیاس، دارای ۱۳ نیروگاه خودتأمین، ۱۰ مگاوات نیروگاه بادی و ۱۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی است که در مجموع، ظرفیت تولید برق در این استان بین ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ مگاوات ساعت در روز برآورد میشود.
وی تصریح کرد: در صورت تأمین گاز و گازوئیل نیروگاههای اصلی، یعنی نیروگاه سلطانیه و آریان،این دو نیروگاه، که در مجموع ۱۲۰ میلیون لیتر ظرفیت ذخیره گازوئیل دارند، می توان گفت بدون تعطیلی برق تولید خواهد شد.
به گفته این مسوول در سال جاری این دو نیروگاه تنها به میزان سه روز ذخیرهسازی داشتهاند که این مقدار بسیار کمتر از نیاز واقعی است.
محمدی افزود:با توجه به مصرف روزانه ۲.۷ میلیون لیتر گازوئیل در نیروگاه سلطانیه و ۱.۵ میلیون لیتر در نیروگاه آریان، در صورت تأمین کامل سوخت، این دو نیروگاه قادر خواهند بود حدود ۱۰۰۰مگاوات ساعت در روز برق تولید کنند. در حالی که مصرف برق استان ۸۰۰ مگاوات ساعت در روز است و میزان مصرف شرکت توزیع حدود ۵۵۰ و شرکت برق منطقهای ۲۵۰ مگاوات می باشد که مجموع برق منطقهای و توزیع ۸۰۰ مگاوات میباشد لذا این ارقام نشان میدهد که استان زنجان ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگاوات مازاد تولید میتواند داشته باشد، به شرط آنکه سوخت موردنیاز تأمین شود.
قطعیهای برنامهریزیشده و مدیریت مصرف انرژی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری زنجان با تاکید بر اینکه با توجه به ناترازی سراسری انرژی در کشور، برخی نیروگاههای زنجان در روزهای اوج مصرف غیرفعال یا با حداقل ظرفیت تولید کردهاند تصریح کرد:بر اساس برنامهریزی شرکت برق منطقهای استان، روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ مگاوات قطعی برق در بخش شرکت توزیع حدود ۱۰۰ مگاوات در بخش توزیع اعمال شده است. در مجموع، ۲۲۰ مگاوات از مصرف برق استان تحت برنامه تعدیل قرار دارد.
دکتر محمدی اظهار داشت: این کاهش مصرف با حداقل میزان نارضایتی و از طریق همکاری صنایع و مدیریت مصرف انرژی در بخشهای مختلف انجام شده است. بهعنوانمثال، صنایع پرمصرف مانند صنعت روی و صنایع فولادی به توافقی با شرکت برق استان دست یافتهاند که بر اساس آن، مصرف برق روزانه خود را ۵۰ درصد کاهش داده و در عوض، در ساعات غیرپیک از برق استفاده کنند. این اقدام موجب شده که شهرکهای صنعتی استان، بهجز شهرک روی، از قطعیهای گسترده بینیاز باشند.
اقدامات برای بهینهسازی مصرف انرژی
این مسوول اقتصادی یاد آور شد:با توجه به موج جدید سرما از روز چهارشنبه و افزایش مصرف انرژی، پویش “دو درجه کاهش دما” همچنان در دستور کار استان قرار دارد و اجرای این طرح منجر به کاهش ۳ درصدی مصرف برق و ۵ درصدی مصرف گاز شده است. همچنین، تمامی دستگاههای دولتی مکلف شدهاند که دمای ادارات را زیر ۱۸ درجه سانتیگراد نگه دارند.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، دستگاههای اجرایی بایدظرف ۴ سال ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از انرژی خورشیدی تأمین کنند. تصریح کرد: مقدمات این کار در استان انجام شده و برخی از دستگاههای اجرایی نیز شناسایی شدهاند که امکان سرمایهگذاری در این حوزه را دارند، لذا برای نهادهایی که فضای کافی برای تأسیس نیروگاه خورشیدی ندارند، یک طرح مشارکتی در نظر گرفته شده است.
مدیریت مصرف در بخشهای مسکونی و تجاری
معاون امور اقتصادی استانداری زنجان افزود:استان زنجان دارای ۵۴۰۰ ویلاباغ و ۲۱ استخر فعال است که در ایام ناترازی، تأمین سوخت و برق آنها تحت نظارت و مدیریت دقیق قرار گرفته است که در این مدت، برخی از ویلاباغها و استخرها با تعدیل مصرف و قطعیهای برنامهریزیشده مواجه شدهاند.
محمدی ادامه داد: برای کاهش مصرف برق در فضاهای عمومی، چراغهای معابر بهصورت یک در میان روشن میشوند و مصرف برق مراکز تجاری پرمصرف محدود شده است و رعایت ساعات اعلامشده برای مصرف برق توسط اصناف نیز از جمله اقدامات انجامشده برای مدیریت بحران انرژی در این استان است.
با وجود چالشهای ناشی از ناترازی انرژی در کشور، استان زنجان توانسته است با اتخاذ تدابیر مدیریتی و همکاری صنایع و نهادهای دولتی این بحران را کنترل کند. امید میرود که با ادامه اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف، در هفتههای آینده نیز وضعیت انرژی استان با کمترین میزان نارضایتی مدیریت شود.
تعداد نمایش ها (26)/نظرات (0)