به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری زنجان، حسین محمدی معاون امور اقتصادی استاندار زنجان در جلسه کارگروه انرژی های تجدید پذیر با اشاره به اینکه در استان زنجان، به دلیل شرایط آبوهوایی متفاوت از استانهای کویری راندمان انرژی خورشیدی ۱۰۰ درصد نیست و در برخی ماه ها هوا، شرایط تولید بهینه برق را ندارد، عنوان کرد: با این حال این روش به دلیل عدم آلایندگی، در اولویت تامین برق استان قرار دارد.
وی عنوان کرد: از ابتدای سال گذشته، با شرکتهای متقاضی نیروگاههای خورشیدی مذاکره شد و تاکنون بیش از ۳۰ شرکت در استان برای سرمایه گذاری در این حوزه درخواست داده اند که تعدادی از آنها موفق به اخذ مجوز ساتبا و تخصیص زمین و شروع به نصب تجهیزات کرده اند.
محمدی با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم مشکلات تخصیص زمین، ثبت سفارش و تخصیص ارز این شرکتها را حل کنیم و وارد مدار تولید شوند، حدود ۱۰۰ الی ۱۲۰ مگاوات ساعت در روز تا پایان سال ۱۴۰۵ و بالای ۸۰۰ مگاوات در سه سال آتی به شبکه اضافه میشود، یادآور شد: در حال حاضرحدود ۲۰ الی ۳۰ مگاواتساعت در روز تولید از طریق انرژی تجدیدپذیر داریم.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه درحال حاضر استان به لحاظ تولید برق از طریق نیروگاه های سلطانیه و آرین و سایر نیروگاه های خودتامین بیش از نیاز استان تولید برق دارد و مازاد تولید خود را از طریق شبکه به سایر استانها میدهد لکن زنجان جزو استان هایی است که درخصوص راه اندازی نیروگاه های خورشیدی زمینه تامین و فروش برق را برای سال های آتی به عنوان یک سرمایه گذاری پایدار برنامه ریزی نموده است.
ایشان یادآور شد: برنامه ریزی برای ورود تعدادی از واحدهای اقتصادی بزرگ و انرژی برِ استان به مدار تولید انرژی خورشیدی مهیا شده و در حال توافق نهایی با تعدادی از آنها می باشیم که البته پیشنهاداتی درخصوص راه اندازی کنسرسیومی با مشارکت فعالان اقتصادی استان داریم که سعی بر این است که با مشارکت اتاق بازرگانی استان و شرکت شهرک های صنعتی عملیاتی گردد.
معاون امور اقتصادی استاندار زنجان با تاکید بر اینکه دستگاههای اداری نیز موظفند براساس ماده ۵ قانون خدمات کشوری به مدت ۴ سال و سالانه ۵ درصد از انرژی خود را از طریق خورشیدی تامین کنند، مطرح کرد: این موضوع به همه دستگاهها ابلاغ شده و پیگیر تحقق این موضوع خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه برای حل این مشکل، در حال آمادهسازی محلی برای نصب پنلهای خورشیدی هستیم که دستگاهها بتوانند در آن سرمایهگذاری کنند و تعهد خود را انجام دهند.
وی بیان کرد: بسیج سازندگی نیز اقدامات ارزنده ای در قالب جهادِ روشنایی در این خصوص داشته و نظام مهندسی ساختمان و شهرداری ها نیز مطالعات لازم برای الزام به استفاده از انرژی خورشیدی را انجام داده اند که پس از نهایی شدن و تصویب نهایی، اجرایی خواهدشد.
درضمن ۱۹ ساختگاه پیشنهادی برای احداث نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی توسط شرکت توزیع برق توسط ساتبا تایید شده و در مرحله واگذاری زمین قرار دارد.