اخبار فرمانداري

فرماندار زنجان:

فرهنگ کتابخوانی از خانواده ها نشات می گیرد

فرماندار زنجان گفت: در منازلی که کتاب و کتابخوانی رونق داشته باشد، فرزندان خانواده برای پر کردن اوقات فراغت خود ابتدا به کتاب روی خواهند آورد.

تاریخ: پنجشنبه, 03 آذر,1401
نویسنده: Anonym
نسخه چاپی
فرهنگ کتابخوانی از خانواده ها نشات می گیرد
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان زنجان، پرویز خالقی فرماندار زنجان در آئین تجلیل از کتابداران، خیرین و کتابخوانان برتر استان که در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی سهروردی زنجان برگزار شد، گفت: در منازلی که کتاب و کتابخوانی رونق داشته باشد، فرزندان خانواده برای پر کردن اوقات فراغت خود ابتدا به کتاب به عنوان یار مهربان روی آورده و بدین ترتیب از بسیاری از ناهنجاریها و آسیب های اجتماعی در امان می مانند.
فرماندار زنجان با بیان اینکه کتابخانه ها به عنوان محلی برای گردهمایی اندیشمندان و دانایان یک جامعه به شمار می رود، افزود: جلسات مربوط به تصمیم سازیهای حوزه کتاب و کتابخوانی بایستی در راستای تحلیل و علت یابی مساله گریز جوانان از محیط کتابخانه های عمومی بوده و با استفاده از نظرات کارشناسان متخصص بتوان شادابی، جذابیت و تراوت بیش از پیش را برای کتابخانه های دسته جمعی به ارمغان آورد.
خالقی ضمن اشاره به اینکه فرهنگ کتاب و کتابخوانی می تواند بطور موثری با بسیاری از آسیب های اجتماعی بویژه مخاطرات مبتلابه نسل نوجوان و جوان مقابله نماید، تاکید کرد: رویکرد متولیان مربوطه بویژه در سطح روستاها بایستی شناسایی اماکن متروکه و بلا استفاده نظیر حمام های عمومی قدیمی و تبدیل به احسن آنها از طریق احداث کتابخانه های عمومی بوده تا از این طریق بتوان بخش عمده ای از اوقات فراغت جوانان روستا را به کتابخوانی معطوف نمود.
نماینده عالی دولت در شهرستان زنجان با تاکید بر اینکه مبدأ ایجاد عشق و علاقه به کتاب بایستی از کانون خانواده ها رقم خورده شود، خاطر نشان ساخت: یکی از مهمترین رسالتهای متولیان آموزش و پرورش و نیز دستگاههای حوزه فرهنگی باید مبتنی بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میان دانش آموزان و نیز بین گروههای مختلف هدف باشد.
خالقی با اشاره به تاثیر بسزای خانواده ها در راستای ضرورت بخشی نسبت به امر مطالعه در میان افراد جامعه، تاکید کرد: ترسیم اهداف زیربنایی در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بایستی به گونه ای باشد تا شعف دانش آموزان نسبت به علم جویی و مطالعه در کتابخانه صرفاً به ایام امتحانات و یا آزمون ورود به دانشگاه محدود نشده بلکه در طول سال نیز شاهد صف کشیدن این قشر در مقابل کتابخانه ها باشیم.
این مسئول اضافه کرد: کتابخانه های عمومی محل اندیشه ورزی بوده بنابراین با برگزاری جلسات بویژه در کتابخانه های عمومی روستایی می توان افراد را بطور غیر مستقیم به خردمندی سوق داده و نیز متوجه جایگاه و اهمیت کتاب و کتابخانه ها نمود.
رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان زنجان به آثار سوء فضای مجازی در دنیای کنونی اشاره نموده و افزود: هر چقدر در راستای تبلیغات فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ترویج این مقوله اثربخش در زمینه ارتقای سطح دانش اجتماعی گام برداریم، به همان میزان نیز خواهیم توانست نسل جوان را در برابر بسیاری از اخبار و داده های بی اساس در فضای مجازی در امان نگه داریم.
خالقی اضافه کرد: اگر بنیانهای فکری جوانان از طریق دانش برخاسته از مطالعه مستمر قوی بوده و دارای سواد اجتماعی و بصیرت مطلوبی باشند، هرگز بر پایه اخبار و اطلاعات سطحی دچار انحراف و انحطاط نخواهند شد.
این مسئول به اثربخشی رفتار حرفه ای کتابداران در جذب کتابخوانان بیشتر به محیط کتابخانه های عمومی اشاره نموده و افزود: کتابداران می توانند با اشرافیت بر مبانی علوم روان شناسی افراد و جامعه شناسی، در برابر مراجعان به کتابخانه ها حرفه ای برخورد کرده و موجبات گیرایی هرچه بیشتر کتابخانه ها را فراهم نمایند.

فرماندار زنجان گفت: سرانه هایی چون تعداد جلسات، کتابخانه ها، صندلی و یا کتابهای موجود در کتابخانه های عمومی به تنهایی نشانگر موفقیت نبوده بلکه برآیند اقدامات همانند « افزایش ساعات مطالعه افراد در روز و یا تعداد کتبی که از کتابخانه ها به امانت برده می شود » به عنوان دستاورد به حساب آمده و می تواند در مقابل ناهنجاریها قد علم نماید.

تعداد نمایش ها (57)/نظرات (0)