اخبار

۱۴ میلیون مترمکعب آب وارد سد تهم در زنجان شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با بیان اینکه سال آبی جاری بیش از ۱۴ میلیون مترمکعب آب وارد مخزن سد تهم زنجان شد، گفت: میزان ورودی آب به این سد سال گذشته سه میلیون مترمکعب بود.

تاریخ: چهارشنبه, 26 فروردین,1405
نویسنده: زهرا امانی
نسخه چاپی
۱۴ میلیون مترمکعب آب وارد سد تهم در زنجان شد
اکبر باقری روز چهاشنبه گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش میزان بارش ها در مناطق مختلف استان، افزود: سد تهم به عنوان تامین کننده آب شرب شهرستان زنجان بیشترین تاثیر مثبت را از بارش‌ها داشته و ذخیره آن به طور چشمگیری رشد یافته است.

وی با بیان اینکه ذخیره آب سد تهم امسال وضعیت مناسبی دارد، یادآور شد: ورودی آب به مخزن سد حتی نسبت به بلند مدت هم ۵۵ درصد افزایش داشته است.

باقری اظهار داشت: روند مطلوب بارندگی ها موجب پایداری شبکه و اطمینان و ثبات هرچه بیشتر در تامین آب شرب شهرستان زنجان خواهد شد.

وی با اشاره به وضعیت تامین آب مورد نیاز بخش های مختلف در استان، تصریح کرد: در زمان حاضر حدود ۹۰ درصد برداشت های آب در استان از منابع زیرزمینی انجام می شود.

باقری خاطرنشان کرد: با بهره برداری از سدهای در دست اجرای این استان شامل بلوبین، مراش و مشمپا، برداشت آب از منابع زیرزمینی و سطحی به میزان ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.

وی گفت: سد بلوبین هم اکنون با بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا بوده و عملیات خاکی آن رو به اتمام و سرریز سد در دست انجام است.

باقری با بیان اینکه تکمیل سد تالوار نیز در دستور کار شرکت آب منطقه ای زنجان قرار دارد، اظهار داشت: سد مراش هم با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا بوده و طرح دیگر شرکت خط انتفال و آبرسانی از سد مراش به شهرهای ماهنشان و ۲۲ روستای این شهرستان هم اکنون با پیشرفت ۲۰ درصدی در دست انجام است.

وی ادامه داد: طرح بعدی این شرکت اجرای خط آبرسانی از سد بلوبین به شهرستان ایجرود است که شهرهای زرین آباد و حلب و ۹۲ روستای این شهرستان اهداف تعریف شده این سد هستند که هم اکنون ۲۹ درصد پیشرفت دارد.

باقری تصریح کرد: سد مشمپا به دلیل وضعیتی که برای آن ایجاد و موجب تعلیق پروژه شده بود نیاز به بررسی بیشتر در ابعاد مختلف داشت که روند آن نیز انجام شده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی جاری تا ۲۳ فروردین ماه به طور متوسط ۲۳۱ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شد، گفت: خرمدره با ۲۹۳ میلیمتر رکوردار میزان بارش ها در استان است و بر اساس پیش بینی های انجام شده،‌ تا نیمه مرداد ماه امسال بارش های استان در حد نرمال خواهد بود.

تعداد نمایش ها (2)/نظرات (0)