رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیر عامل راه و شهرسازی استان زنجان نیز در این میزگرد به نقش مدیریت بحران در بروز حوادث طبیعی اشاره کرد و گفت: در قانون مدیریت بحران که در سال ۹۸ ابلاغ شد وظایف متعددی برای دستگاه های متولی امر در حوزه راه و شهرسازی محول شده است.
مسلم کرمی با بیان اینکه راه و شهرسازی فرآیند مدیریت بحران را در چهار مرحله پیش، حین ،آغاز و پس از بحران مورد توجه قرار داده است، افزود: وظایف راه و شهرسازی در مرحله پیش از بحران تعریف شده است و بر این اساس باید پیش بینی و پیشگیری را مد نظر قرار دارد.
این مسوول با بیان اینکه به طور اخص در مورد زلزله باید شناسایی و مطالعه در مورد گسل ها و حرائم آن انجام و تعیین شده باشد، گفت: بحث خاک و نوع آن را نیز در سطح شهر باید شناسایی کرد تا در توسعه آینده شهری مد نظر قرار گیرد.
وی با اشاره به اقدامات دفتر پدافند غیر عامل این اداره کل، گفت: طی سال ۹۹، مطالعات نقشه گسل های در مرکز و حریم شهرهای تهران، کرج، تبریز، مشهد و زنجان انجام شد که هم اکنون مبنای مطالعاتی در طرح های هادی، تفضیلی و جامع شهری است و پیشرفت شهرها و بارگذاری بناها در شهر زنجان بر اساس همین مطالعه انجام می شود هرچند هنوز گسل های ناشناخته ای در سطح استان وجود دارد.
کرمی اضافه کرد: اداره کل راه و شهرسازی استان به مدیریت بحران استان درخواست داده است تا با تخصیص بودجه مورد نیاز برای مطالعه نقشه گسل ها در حریم زلزله برای شهرهای با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر یا در مرکز شهرستان های استان اقدام کند.
هم اکنون در استان ۴۰ شتابنگار در استان وجود دارد که شبکه شتابنگاری بیشتر برای اعلان وضعیت اضطراری به مراکز مدیریت و مانیتورینگ، زیرساختهای حیاتی و قطع آنها جهت جلوگیری از هرگونه پیامدهای ناشی از تخریب در آنهاست.رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیر عامل راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه هم اکنون ۴۰ شتابنگار زلزله در استان وجود دارد، گفت: شبکه شتابنگاری بیشتر برای اعلان وضعیت اضطراری به مراکز مدیریت و مانیتورینگ، زیرساختهای حیاتی و قطع آنها جهت جلوگیری از هرگونه پیامدهای ناشی از تخریب در آنهاست.
به گفته وی، با کارهای انجام گرفته ۱۵ ایستگاه شتابنگار در این استان طی ۲ سال گذشته نوسازی شده است و به نوعی می توان گفت دستگاه های نسل جدید نصب شده است.
این مسوول خاطر نشان کرد: طبق برنامه ریزی ها تلاش می شود مابقی دستگاه های شتاب نگار استان به نسل جدید تغییر داده شود و همچنین در تلاش هستیم سامانه پایش برخط این دستگاه ها را راه اندازی کنیم تا در صورت بروز اتفاق، این موضوع را به شکل مطلوب رصد کنیم.
تعداد نمایش ها (251)/نظرات (0)