مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان زنجان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون یک هزار و ۹۰۲ مورد پایش آلایندگی صنایع در استان انجام و یک هزار و ۸۶ مورد نیز خود اظهاری صنایع در سامانه ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید رضا موسوی مشکینی روز شنبه در نشست خبری، افزود:نتایج این پایشها در سامانه جامع محیط زیست بارگذاری شده است.
موسوی به بارگذاریهای جدید در استان و توسعه صنایع آببر به ویژه صنایع فولادی و مشکلات زیستمحیطی ناشی از فعالیت آنها اشاره کرد و گفت: مصوبه شورای توسعه و برنامهریزی استان در مورد احداث صنایع جدید به عنوان یک اقدام موثر برای بهبود وضعیت زیستمحیطی استان مد نظر قرار گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان در خصوص استقرار واحدهای فولادی و آببر در زنجان، گفت: هنوز تعریفی از صنایع آببر در سطح کشور وجود ندارد ولی در صورتیکه سازمان محیط زیست، وزارت صمت و وزارت نیرو، اسامی صنایع آببر را احصا کنند این مهم مشخص می شود.
وی اضافه کرد: صنایع معتقدند که بازچرخانی آب گامی برای حفظ محیط زیست است اما همین طرح هم آثار سوئی بر طبیعت بر جای خواهد گذاشت.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان زنجان به بررسی وضعیت مدیریت پسماندها و چالشهای مربوط به معادن در استان اشاره کرد و گفت: همگرایی مناسبی در مدیریت پسماندها در استان به وجود آمده و ساماندهی پسماندهای موجود و جدید در حال انجام است.
این مسوول با بیان اینکه انتقال پسماندهای شهرک روی به محل جدید یک اقدام مثبت بوده است،گفت: امسال ۱۵۴ مورد پایش معادن انجام و ۲۲ مورد اخطار صادر شده است.
وی به آلودگی های هوای استان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۲ روز هوی پاک، ۱۹۴ روز قابل قبول، ۵۱ روز ناسالم برای گروه های حساس، چهار روز ناسالم برای عموم و یک روز بسیار ناسالم در استان گزارش شد.
این مسوول، کمبود ایستگاههای سنجش آلودگی هوا در استان را یادآور شد و گفت: اعتبارات این اداره کل محدود است و نیازمند توجه بیشتر برای رفع کاستی ها در این حوزه هستیم.
وی به وضعیت بحرانی محیط زیست در کشور اشاره کرد و افزود: متأسفانه استانداردهای محیط زیستی به تدریج کاهش یافته و این موضوع تأثیر منفی بر حفاظت از محیط زیست داشته است.
این مسوول با بیان اینکه به رغم تأکیدات فراوان بر اهمیت حفظ محیط زیست، شاخصهای مختلف مانند کیفیت هوا و وضعیت آب در کلانشهرها به شدت نگرانکننده است، گفت: کسری میلیاردها مترمکعب آب زیرزمینی و افت دشتها به عنوان «مرگ سرزمین» توصیف شده است.
وی به اقدامات مثبت انجام شده در کشور اشاره کرد و گفت: افزایش آگاهی عمومی، حساس کردن قانونگذاران و فعالیتهای تشکلهای مردم نهاد از جمله این اقدامات است که میتواند به حفظ محیط زیست کمک کند.
موسوی به مشکلات کنونی حیات وحش استان اشاره کرد و گفت: این مناطق با مشکلاتی مانند تخریب منابع طبیعی، افزایش جادهسازی و تأثیرات منفی بر حیات وحش و اکوسیستمها مواجه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با تاکید بر اینکه محیط زیست استان نیاز به حمایت دارد، افزود: امیدواریم از محیط زیست استان حمایت شود.
وی با بیان اینکه دستگاه قضایی نیز در استان حمایت خوبی از این حوزه دارد به طوری که طی دو سال گذشته ۴۵ رأی محیط زیستی صادر شده است، افزود: امیدواریم بتوانیم قدرتمندان و ثروتمندان را به سمتی سوق دهیم که در حفاظت از محیط زیست پیشگام شوند و مدافع آن باشند.
تعداد نمایش ها (2)/نظرات (0)