استاندار زنجان
ارتباط مستقیم با استاندار
استاندار زنجان با اشاره به معرفی ظرفیت های صادراتی استان به کشورهای مورد نظر، گفت: به دنبال رایزنی هایی برای ارتقای سهم استان زنجان از بازار جهانی و منطقه ای هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری زنجان، دکتر سید محسن صادقی پیش از ظهر امروز در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان در زمینه طرح ویژه سلطانیه با تاکید بر اینکه جایگاه ملی و جهانی سلطانیه به عنوان یکی از جاذبههای تاریخی و میراث فرهنگی، بی تردید این شهر تاریخی و محور زنجان- سلطانیه- قیدار را به یکی از محورهای اصلی توسعه گردشگری استان زنجان تبدیل میکند.
وی با اشاره به اینکه توسعه در حوزه گردشگری و در ابعاد مختلف آن اجتناب ناپذیر بوده پس پرداختن به آن ضرورت دارد، تصریح کرد: اما نباید در این راستا حقوق عامه به ویژه در مناطق تاریخی و میراث فرهنگی نادیده گرفته شود.
مقام عالی دولت در استان زنجان با بیان اینکه کلیات طرح ویژه سلطانیه با توجه به مصوبه کارگروه زیربنایی و گزارشات ارائه شده، مورد تصویب است، اضافه کرد: با این حال؛ جزئیات طرح برای نهایی شدن نیازمند کارشناسی است.
وی با تاکید بر لزوم توجه جدی به حفظ جمعیت در شهر و شهرستان سلطانیه ، ادامه داد: باید کنترل مهاجرت از این شهرستان مورد توجه مسئولان امر باشد.
*تفویض اختیارات به استانداران تحولی بزرگ در تحقق توسعه است
صادقی به بیانات اخیر رئیس جمهوردر زمینه تفویض اختیارات در برخی از حوزه ها به استان ها و استانداران، ابراز داشت: اصل 127 قانون اساسی بر این مساله تصریح دارد که "رئیس جمهور و وزرا می توانند در موارد خاص اختیارات خود را به افراد خاصی تفویض کنند".
وی با اشاره به مطرح شدن موضوع تفویض اختیارات در برخی از حوزه ها در جلسه ای با رئیس جمهور، افزود: بر این اساس مقرر شد استان ها، حوزه های نیازمند به تفویض اختیارات رئیس جمهور، هیئت وزرا، طرح های ملی و شوراهای قاعده ساز را به صورت موردی پیشنهاد دهند که در این راستا؛ قریب به 71 مورد از اختیاراتی که قابل تفویض به استانداران است، با هم فکری مدیران دستگاه ها ارائه شد.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه با تفویض اختیارات در این موارد و اتخاذ تصمیمات در قالب استانی، سرعت در توسعه و جهش جبرانی در استان زنجان محقق می شود، ادامه داد: در مجموع نیازهای 31 استان در تهران و در قالب کارگروهی تجمیع و مقرر شد، تا پایان سال جاری این تفویض اختیارات عملی شود.
وی تفویض اختیارات را در بخش های مورد نیاز یک تحول بزرگ توسط دولت چهاردهم اعلام کرد و یادآور شد: این واگذاری اختیار، موجب تسریع در تصمیم گیری و عمل خواهد شد.
صادقی ابراز امیدواری کرد که در سال جدید و با تفویض اختیارات در حوزه های اعلامی و مورد درخواست، گام های بزرگی در استان برداشته شود.
*تقاضای سرمایه گذاری برای تولید 2000 مگاوات انرژی خورشیدی در زنجان
وی ضمن تایید طرح های سرمایه گذاری کارگروه زیربنایی استان، اذعان داشت: با توجه به محدودیت آبی و مشکل انرژی، حدالامکان از اجرای طرح های آب بر و انرژی بر در استان پرهیز شود.
این مسئول با تاکید بر اینکه باید سرمایه گذاری ها در استان به سمت طرح هایی رود که انرژی و آب کمتری نیاز دارند، خاطر نشان ساخت: اگر چه در حوزه انرژی، استان زنجان گامی با عنوان نهضت انرژی های تجدیدپذیر برداشته و برای تولید 2 هزار مگاوات انرژی خورشیدی در استان تقاضاهای متعددی شده که 50 درصد از این متقاضیان داخلی نیستند.
وی با اشاره به پیگیری تخصیص زمین و ایجاد مقدمات و زیرساخت های لازم برای آغاز این نهضت در استان توسط معاونت امور عمرانی و اقتصادی استانداری زنجان، بیان داشت: با آغاز این طرح ها در سال آینده، سال 1405 موفق به تولید انرژی خواهیم شد.
صادقی اجرای طرح های تولید انرژی خورشیدی را در استان زنجان گامی بلند دانست و اظهار کرد: در حال حاضر میزان مصرف برق استان حدود 700 تا 800 مگاوات برآورد شده که بر اساس میزان تولید یک هزار و 150 مگاوات در استان، حدود 300 مگاوات از مجموع تولیدات ما به برق سراسری کشور اختصاص می یابد حال با افزایش تولید با اجرای طرح های انرژی خورشیدی، گام بزرگی در این راستا در استان برداشته خواهد شد.
*لزوم افزایش مازاد سهم درآمد مالیاتی استان در سال آینده
وی میزان مازاد سهم مالیاتی استان را 20 درصد اعلام کرد و اذعان داشت: از این رقم و بر اساس ضوابط فعلی، 900 میلیارد تومان در قالب افزایش 40 درصدی تخصیص عمرانی، به پروژه های عمرانی پرداخت می شود و 30 درصد آن نیز به بخش هزینه ای اختصاص می یابد.
مقام ارشد دولت در استان زنجان مجموع مازاد سهم مالیاتی استان را در سال جاری یک هزار میلیارد تومان دانست و تصریح کرد: باید با کمک نمایندگان مجلس میزان بازگشت مازاد درآمد مالیاتی را افزایش دهیم هر چند بخش عمده ای از این سهم مربوط به سیگار و عوارض آن است با این حال درآمدی از بخش اقتصادی استان کم نمی شود.
وی با بیان اینکه می توان علاوه بر حوزه سیگار این درآمد را در سایر حوزه ها نیز افزایش داد، تاکید کرد: با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، در ردیف های درآمدی رعایت حال و شرایط مودیان توسط سازمان امور مالیاتی مورد توجه باشد.
*تلاش برای ارتقای سهم زنجان از بازار جهانی
صادقی ضمن تاکید بر تهیه و ارائه برنامه عملیاتی صادرات سال 1404، افزود: یکی از سیاست های اصلی و اصولی دولت در شرایطی که کشور در ابعاد مختلف با ناترازی های متعددی مواجه است توجه به صادرات و ارزآوری بخش خصوصی است.
وی حمایت و توجه به واحدهای تولیدی و صادر کنندگان را یکی از سیاست های اصلی اقتصادی استان زنجان برشمرد و متذکر شد: صادرات از استان با توجه به ظرفیت های خوبی داریم قابل قبول بوده اما مطلوب نیست.
استاندار زنجان با تاکید بر ضرورت گسترش دایره کشورهای هدف صادرات استان، ادامه داد: باید رقم هدفگذاری شده براس سال آینده نیز افزایش یابد.
وی با اشاره به ایجاد ظرفیت ها و فرصت های خوب در سفارتخانه ها در راستای توسعه تجارت خارجی، اعلام کرد: بسته های اقتصادی خوبی نیز در استان فراهم است و بر این اساس باید میزان صادرات در سال آینده نسبت به سال جاری 50 درصد رشد داشته باشد.
صادقی با اشاره به اینکه تحقق هدفگذاری جدید صادراتی در استان زنجان نیازمند مدیریت جهادی و جهش جبرانی خواهد بود، اظهار داشت: باید به ظرفیت هایی چون چین، افغانستان به عنوان بازارهای بزرگ توجه کرد.
وی با تاکید بر اینکه 99 درصد مصرف کشور افغانستان وارداتی است حال آنکه سهم ما از این بازار بسیار ناچیز است، تشریح کرد: به دنبال رایزنی هایی برای ارتقای سهم استان زنجان از بازار جهانی و منطقه ای هستیم.
این مقام مسئول تنوع در ظرفیت تولید را شاخصی مهم در توسعه صادرات عنوان کرد و بیان داشت: صادرات خوب، مستلزم اطلاع رسانی و معرفی خوب ظرفیت ها است که در این راستا، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان در یک گامی موثر و مبتکرانه، همه ظرفیت های استان را در این زمینه به چند زبان دنیا تعریف و ترجمه کرده است.
وی با اشاره به ارائه سبد ظرفیت های استان به وابسته های کشور در کشورهای مختلف، ابراز کرد: در پی این اقدام، تقاضاهای زیادی از کشورهای مختلف از جمله کشورهای جدید برای تولیدات استان زنجان ثبت شده است.
صادقی ضمن ابراز امید از تحقق تنظیم گری و تسهیل گری در مجموعه بخش های دولتی استان و همراهی اتاق بازرگانی به عنوان پیشران این رویکرد در راستای توسعه اقتصادی و صادرات، گفت: زنجان ظرفیت بالایی در این زمینه دارد که باید به آن پرداخته شود.
*پروژه های نیمه تمام اولویت اصلی مدیران باشد
وی در ادامه سخنان خود به تکمیل پروژه های نیمه تمام استانی طبق نتایج گزارش های نظارتی تاکید کرد و بیان داشت: از پروژه های جدید بدون تعریف منابع مالی و تامین آن پرهیز شود چرا که در حال حاضر اولویت با اتمام پروژه های نیمه کاره است.
استاندار زنجان اقدامات صورت گرفته در حوزه مولدسازی را، مثبت ارزیابی کرد و افزود: باید در روند مولدسازی سرعت بیشتری داشت تا به زودی پروژه های نیمه تمام تکمیل شوند.
وی یکی از حوزه های درخواست اختیارات استان ها را در زمینه مولدسازی دانست و از دستگاه هایی چون اداره کل آموزش پرورش، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی، اداره کل ورزش و امور جوانان و خود استانداری و فرمانداری ها خواست تا تمرکز بیشتری در این حوزه داشته باشند.
صادقی در زمینه رعایت عدالت در توزیع اعتبارات هزینه ای پایان سال بین دستگاه های مشمول تاکید داشت و تاکید کرد: مدیران دستگاه های اجرایی در زمینه اتمام پروژه های نیمه تمامی که تخصیص پایان سال دارند، پای کار باشند و بدانند که یکی از شاخص های ارزشیابی ما، جذب این اعتبارات و تخصیص به پروژه های نیمه تمام است.
*تعریف ساز و کار نظارتی برای هزینه کرد بودجه شهرداری ها و دهیاری ها
وی با بیان اینکه میزان عوارض شهرداری ها و دهیاری ها که از سوی امور مالیایت استان پرداخت می شود عدد بزرگی است، گفت: اما درباره نحوه هزینه کرد این مبالغ نظارتی وجود نداشته و باید معاونت امور عمرانی ساز و کاری برای نظارت بر این اعتبارات اتخاذ کند تا منابع را به سمت اولویت ها در این حوزه سوق دهیم.
این مسئول خاطر نشان شد: با ایجاد این ساز و کار نظارتی، از ریخت و پاش های احتمالی، پیشگیری می شود.
تعداد نمایش ها (53)/نظرات (0)