مسیح اله سلطانی در جلسه هماهنگی همایش بین المللی آیین محبت و مدیریت مردمی بحران با بیان اینکه زنجان از جمله استانهای با ظرفیت بالا در حوزه مشارکتهای مردمی محسوب میشود، افزود: یکی از محوریترین موضوعات اجتماعی سلامت است که این روزها با شیوع کرونا و تهدید سلامت فعالیت های متعدد در بخش های مختلف و حتی درون خانواده ها با محدودیت جدی مواجه شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان گفت: هم اکنون ۳۹۰ تشکل و خیریه در کنار هیاتهای مذهبی، کانون محلات، موسسات فرهنگی، هنری و کانونهای مساجد در مقابله با کرونا فعال هستند و در مجموع ۲هزارو ۵۰۰ تشکل اجتماع محور در استان فعالیت میکنند.
وی اظهار داشت: به طور طبیعی در این شرایط کرونایی کشور انتظار می رود که سازمان های مردم نهاد، موسسات خیریه و پویش های مردمی به عنوان پیشقراولانی که در بحران های مختلفی در صحنه حضور بهنگام و موثری داشته اند کمک حال دولت باشند که تا کنون نیز چنین بوده است.
این مسؤول با بیان اینکه دولت به تنهایی قادر به انجام تمامی برنامه ها و فعالیت های مختلف به ویژه در شرایط کرونایی نیست، ادامه داد: بر این اساس همایش بینالمللی آیین محبت با هدف بهره گیری از ظرفیت فکری و اجرایی سازمان های مردم نهاد، خیریه ها و پویش های مردمی طراحی شده تا با عنوان" اجتماعی سازی سلامت" مردم پای کار باشند.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۶۰ درصد افراد جامعه در شرایط کرونایی پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند اما ۴۰ درصد دیگر به این مهم توجهی ندارند در صورتی که مشارکت های عموم و به عبارتی اجتماعی سازی سلامت انجام نگیرد، مشکلات و اتفاقات ناگواری بوجود می آید.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان ادامه داد: زنجان به شهر احسان و نیکوکاری شهره دارد و حتی به جرات می توان گفت در بسیاری از مواقع از دستگاههای دولتی نیز پیشی گرفته و به عنوان نمونه یک خیریه حمایت از بیماران سرطانی در استان ماهانه یک میلیارد تومان کمک خیرین را دریافت می کند که اقدامی ارزشمند و ماندگار محسوب می شود.
وی با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد و موسسه های خیریه رقیب دستگاههای دولتی نیستند، گفت: متاسفانه معضلی که در برخی دستگاههای دولتی وجود دارد نگاه منفی به این سازمانهای مردم نهاد بوده که این رویکرد و نگاهها باید تغییر کند.
سلطانی با اشاره به اینکه خیریه ها را افرادی دغدغه مند تشکیل می دهند که در راستای خدمت رسانی مشغول هستند، افزود: هر چند در بین این سازمان های مردم نهاد و خیریه افرادی هستند که نگاههای دیگری به این موضوع دارند که این امری طبیعی بوده و نباید کل مجموعه را زیر سوال برد.
وی با بیان اینکه نگاه محله محور از جمله رویکردهای مهم در حوزه سازمان های مردم، تشکل ها و خیریه بوده است، گفت: بر این اساس سازمان امور اجتماعی ظرفیت جدیدی با ثبت تشکل های محلات را مطرح کرده و به بخشداران اجازه داده است تا با مراجعه تعداد سه نفر، بدون تشریفات این کار مهم در کوتاهترین زمان ممکن انجام می گیرد.
این مسؤول هدف از انجام این کار مهم را رفع مشکلات خرد محلات به ویژه آسیب های اجتماعی و ارائه راهکارهای لازم آن عنوان کرد و گفت: امیدواریم با تحقق این مهم آسیب های اجتماعی کاهش داشته باشد که در ترسیم تحقق برنامه های هدف گذاری شده بسیار نقش تعیین کننده ای دارد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان خاطرنشان کرد: مردم استان از زمان شیوع کرونا تا کنون به میزان ۱۲۵ میلیارد تومان بهصورت نقدی و غیرنقدی در زمینه کمکهای مومنانه، خرید تجهیزات درمانی، کمک به کسب و کارهای آسیب دیده، تامین اقلام گندزدایی و ضدعفونی کننده برای اقشار آسیبپذیر و توزیع ماسک در مناطق کم برخوردار مشارکت کردند.
تعداد نمایش ها (122)/نظرات (0)