Enter Title

 

گزارش اجمالی  سفر   هیات فنی اقتصادی استان  زنجان به کشور چین

و

امضای تفاهم نامه سرمایه گذاری 5میلیارد  یورویی با کنسرسیوم   چینی

اسفند ماه 1396

 

مقدمه :

هدف  :

    بر اساس دعوتنامه رسمی از استانداری نینگ شیا کشور چین و پیرو هماهنگی های صورت گرفته قبلی از سوی  مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور ، هیاتی فنی -اقتصادی به سرپرستی آقای مهندس اطاعتی ، مدیر کل جذب و حمایت از سر مایه گذاری استانداری زنجان ، همراه با مدیران عامل شرکت برق منطقه ای و شرکت توزیع برق استان و شرکت مهندسی کنترل قدرت ، به منظور بازدید از طرحهای نیروگاهی اجرا شده توسط سرمایه گذاران چینی، ارزیابی فنی ، تکنیکی و اقتصادی ، آشنایی با توانمندیهای سرمایه گذاران استان نینگ شیا ،  مذاکره با مقامات ارشد آن استان  ، بهره مندی از تجارب موفق طرح های سرمایه گذاری، مذاکره و انعقاد تفاهم نامه احداث نیروگاههای خورشیدی  و نیز مذاکره برای احداث کارخانه ساخت پنلهای خورشیدی و انتقال تکنولوژی و دانش فنی ساخت سلولهای خورشیدی و همچنین همکاری در حوزه پتروشیمی و تولید متانول ، در اوایل اسفند 1396 به مدت یک هفته به آن کشور اعزام گردید .

اعضاء  هیات :

آقای مهندس مسعود اطاعتی   ، مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استاندار ی زنجان : رئیس هیات

آقای  مهندس بهمن اله مرادی  : مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت برق منطقه ای زنجان : عضو هیات

آقای مهندس علیرضا علیزاده : مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت توزیع برق استان زنجان  : عضو هیات

آقای مهندس منصور پیام : مدیرعامل شرکت مهندسی کنترل قدرت: عضو هیات

آقای شکراله مولا احمدی شورک : مشاور مدیرعامل شرکت مهندسی کنترل قدرت: عضو هیات

خانم مریم هونگ : مدیر پروژه و مترجم از شرکت مهندسی کنترل قدرت: عضو هیات

 

 

 

ملاحظه :

با عنایت به دعوتنامه مورخه 19 ژانویه 2018 ، معاون اجرایی استاندار نینگ شیا ، قرار بود این سفر به ریاست آقای مهندس درویش امیری ؛ استاندار محترم زنجان  انجام پذیرد ولی  به علت تراکم و مشغله کاری زیاد ایشان در پایان سال ، مقرر شد آقای مهندس اطاعتی ، مدیر کل محترم جذب و حمایت از سرمایه گذاری به نمایندگی از استاندار محترم به عنوان رئیس هیات اعزامی در این سفر شرکت نمایند .

 

نگاهی اجمالی  به  استان نینگ شیا :

 

منطقه خودمختار هوئی نینگ‌شیا

مساحت: ۶۶٬۰۰۰ کیلومتر مربع ۲۵٬۰۰۰ مایل مربع

جمعیت ۲۰۱۰: ۶٬۳۰۱٬۳۵۰ نفر

 

 

نینگ‌شیا با نام رسمی منطقه خودمختار هوئی نینگ‌شیا نام استانی خودمختار در حوضه بالایی رود زرد و در شمال‌غرب چین است و شهر یینچوان مرکز این استان است. استان نینگ‌شیا در گذشته گذرگاه مهم بازرگانی شرق به غرب بوده و به عنوان یک منطقه مهم در مسیر رودخانه زرد در تاریخ دارای فرهنگ و تمدن کهن می‌باشد. این استان تنها شست و شش هزار کیلومتر مربع مساحت دارد که یکی از کوچکترین استانهای چین است. این استان در ابتدا در سال ۱۹۵۴ میلادی در استان گانسو ادغام شد ولی پس از آن در سال ۱۹۵۸ میلادی به عنوان منطقه‌ای خودمختار تحت رهبری مردمان هوئی شناخته شد. این استان اکنون با استان‌های شاآنشی در شرق، گانسو در جنوب و غرب و مغولستان داخلی در شمال هم‌مرز است.

تاریخ:

این استان به همراه مناطق اطراف آن در قرن سوم پیش از میلاد قسمتی از دودمان چین بوده است. همچنین در طی سالیان، دودمان هان و دودمان تانگ شهرهایی را در این منطقه بنا کردند. در قرن یازدهم میلادی مردمان تانگوت امپراتوری شیای غربی را در این منطقه بنا کردند که وسعت این امپراتوری تقریباً هم‌اندازه وسعت این استان بود؛ اما چنگیزخان در اوایل قرن سیزدهم با تسخیر این منطقه، آن را تحت فرمانروایی مغولان درآورد. بعدها گروهی از ترکان نیز از غرب به این منطقه کوچیدند. این ناحیه همچنین یکی از قطب‌های شورش دانگان در چین بود.

آب و هوا و جغرافیای طبیعی:

اکوسیستم موجود در نینگ‌شیا یکی از یگانه اکوسیستم‌هایی در دنیاست که مورد بررسی و مطالعه دقیق قرار گرفته است.  آب‌وهوای این منطقه نسبتاً خشک و نیمه بیابانی است و میانگین بارش سالانه ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌متر گواهی بر این مدعاست.  زمین‌لرزه های‌یوان (۱۹۲۰ میلادی) موجب رخ دادن یک سری زمین‌لغزش در نینگ‌شیا شد که به سبب آن‌ها بیش از ۲۰۰٬۰۰۰ تن جان باختند. به سبب این زمین‌لغزش‌ها همچنین بیش از ۴۰ دریاچه جدید پدیدار شد. دمای هوا در این منطقه به طور میانگین ۱۷ تا ۲۷ درجه سلسیوس در تابستان و -۷ تا -۱۵ درجه سلسیوس در زمستان است. همچنین بیشینه دما و کمینه دمای ثبت شده در زمستان و تابستان به ترتیب ۳۹ و -۳۰ درجه سلسیوس گزارش شده است.

راههای ارتباطی:

هوایی

جاده‌ای

  • بزرگ‌راه ملی چین

راه‌آهن

  • راه‌آهن باتو-لانژو
  • راه‌آهن بائوژانگ

فرودگاه یین چوان هیدونگ

 

تصویر هوایی از شهر چوان هیدونگ

 

گزارش روز اول :

هیات اعزامی از استان  زنجان ،  شامگاه روز جمعه  مورخه 4 اسفند ماه 1396 از فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره )  به چین  پرواز  و صبح روز شنبه بلافاصله پس از  فرود ، به منظور بررسی راهکارهای مبادلات مالی و انتقال سرمایه از چین به ایران ، به سمت بانک چینی KUNLUN حرکت نمودند . در ابتدای ورود ، هیات ایرانی مورد استقبال گرم آقای یان هونگ رئیس هیات مدیره بانک قرار گرفتند . سپس  جلسه ای با حضور  اعضاء هیات ایرانی در  محل سالن کنفرانس بانک و با حضور سایر مقامات از جمله : آقای لیو لی ، مدیر کل تجارت بین الملل ،  آقای ما یوان هوی  مدیر کل دفتر همکاریهای تجاری، آقای ژنگ ییکوان ، مدیر بخش مشتریان ومدیر  اداره کل تجارت بین الملل حوزه موسسات مالی  و سایر مقامات بانک برگزار شد . ضمنا در این سفر ، آقای شو ، معاون شهردار زونگوی  نیز حضور داشت  . در ابتدای جلسه ، آقای مهندس اطاعتی ، رئیس هیات ایرانی ، ضمن معرفی اعضاء هیات در خصوص اهداف سفر و برنامه های کاری توضیحاتی ایراد و همکاریهای بانکی ( اعم از تسهیل در انتقال و مبادلات مالی و پولی ) جهت اجرای  طرحهای مشترک با کنسرسیوم چینی را خواستار شدند . همچنین آقای مهندس پیام ، مدیر عامل  شرکت مهندسی کنترل قدرت ، توضیحاتی در خصوص پروژه های کنسرسیوم ایرانی – چینی  و در خصوص خدمات بانکی درخواست مساعدت نمودند . در خاتمه ، رئیس هیات مدیره بانک ، آقای یان هونگ ، ضمن خوش آمدگویی به اعضا هیات ایرانی  ، در خصوص انجام هر گونه همکاریهای بانکی در امورات مربوط به طرحهای سرمایه گذاری توافقی بین دو کنسرسیوم را در استان زنجان ، اعلام آمادگی نمود . وی گفت: سالهاست به ایران بابت مبادلات مالی خدمات می دهیم و شرایط خوبی را برای شرکتهای ایرانی فراهم کرده ایم. امروز خوشحالیم که شما به اینجا آمده اید و کمک خواهیم کرد همکاری خوبی بین کنسرسیوم شما و چین شکل بگیرد و خدمات ویژه فاینانس را ارائه خواهیم داد. آینده خوبی برای روابط دو کشور پیش بینی می کنیم. وی افزود: این بانک ،که متعلق به شرکت نفت چین است ،  به 5 هزار شرکت چینی طرف قرارداد با شرکتهای ایرانی خدمات مالی ارائه می دهد و همچنین شرکتهای تراز اول کشور چین نیز مراودات مالی خویش را از طریق این بانک انجام می دهند .  آقای مهندس اطاعتی در پایان جلسه افزودند: ما مصمم هستیم تفاهمات و توافقات آتی بین کنسرسیوم ایرانی- چینی را بصورت جدی پیگیری و حمایت نموده و برای اجرا شدن آن تمام توان و کوشش خود را بکار گیریم.

ملاحظه: مذاکرات و تفاهمات انجام گرفته در این بانک مورد توجه کنسرسیوم چینی سرمایه گذار قرار گرفت و خروجی این جلسه عزم و اراده سرمایه گذاران را برای ورود و سرمایه گذاری در پروژه های استان زنجان را مصمم تر نمود.

جلسه با رؤسای  KUNLUN BANK

هیات، پس از اتمام جلسه از طریق فرودگاه پکن عازم شهر یین چوان مرکز استان نینگ شیا  شد و در محل پاویون ویژه  فرودگاه مورد استقبال معاون سرمایه گذاری استانداری نینگ شیا قرار گرفتند .

همزمان با ورود هیئت ایرانی به نینگ شیا مدیران عامل و نمایندگان کنسرسیوم چینی نیز به این استان جهت مذاکره و حضور در مراسم امضای تفاهمنامه کنسرسیوم مشترک عزیمت نمودند.

استقبال مقامات استانداری نینگ شیا از هیات ایرانی در پاویون فرودگاه

 

نشست و مذاکره با اعضای کنسرسیوم چینی سرمایه گذار:

در بدو ورود هیئت به استان نینگ شیا  و استقرار در محل هتل ، هیات ایرانی جلسه ای مشترک با مدیران عامل و نمایندگان 5 شرکت کنسرسیوم چینی برگزار کرد. در این جلسه آقای لی مدیرعامل شرکت یین یانگ ، ضمن خوش آمدگویی به هیات ایرانی ، گفت : در ابتدا تصور بنده از جمهوری اسلامی ایران ، تصور خوبی نبود ولی پس از سفر به ایران و ملاقات با استاندار زنجان و مدیران دستگاههای اجرایی ، ایران را کشوری مهم و مردمانش را بسیار صمیمی ، خونگرم و مهمان نواز یافتم و فضای ایران را فضایی امن و مطمئن برای سرمایه گذاری دیدم. لذا  عزم قاطعی برای حضور در کنسرسیوم سرمایه گذاری در استان زنجان واجرای چند طرح نیروگاهی یافتم و از شرکای چینی دعوت نمودم در مراسم امضاء تفاهمنامه حضور داشته باشند . وی افزود: مقدمات احداث اولین پروژه نیروگاه 20 مگاواتی خورشیدی در زنجان شروع شده و مکان یابی نیروگاه 500 مگاواتی خورشیدی نیز در استان زنجان در جریان می باشد . همچنین برای احداث نیروگاه کلاسH   و تولید متانول آماده سرمایه گذاری هستیم . در خاتمه آقای مهندس پیام ، ضمن تشکر از استقبال و مهمان نوازی مسئولین چینی ،آمادگی خود را جهت اجرای پروژه های مشترک با سرمایه گذاری طرف چینی در قالب کنسرسیوم اعلام نمود . وی گفت: تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی در ایران می تواند یکی از پروژه های مورد نظر این کنسرسیوم باشد.

 

 

گزارش روز دوم:

مراسم امضای تفاهمنامه سرمایه گذاری 5 میلیارد یوریی توسط کنسرسیوم ایرانی چینی در ایران:

صبح روز یکشنبه مورخ 06/12/1396 جلسه ای  با  حضور آقای لیو  کیوی ، معاون استاندار  نینگ شیا و  نیز مدیران و سایر مقامات و نمایندگان  کنسرسیوم چینی  برگزار گردید. در این جلسه آقای کیوی  ، ضمن خوش آمدگویی به هیات ایرانی و معرفی توانمندیهای اقتصادی و صنعتی  استان نینگ شیا در حوزه انرژی های پاک و تجدید پذیر ، آمادگی استان نینگ شیا را برای همکاری در احداث طرحهای نیروگاهی استان زنجان اعلام و خواستار حمایت همه جانبه طرف ایرانی از پروژه های کنسرسیوم یین یانگ در زنجان شد.

وی عزم جدی استان نینگ شیا برای توسعه همکاریهای استانی را مورد تاکید قرار داده و امضای تفاهم نامه را گام اول برای ایجاد و توسعه روابط اقتصادی عنوان و تحقق آن را بسیار مهم و مفید برشمرد . سپس  مهندس اطاعتی ، رئیس هیات ایرانی ، ضمن ابلاغ سلام گرم استاندار زنجان و اعلام پوزش به جهت عدم حضور ایشان در این سفر به علت تراکم و مشغله کاری و همزمانی با نزدیکی به سال نو ایرانی و تشکر از میزبانی استانداری نینگ شیا ، نسبت به  معرفی توانمندیهای استان زنجان به شرح ذیل پرداخت:

استان زنجان با وسعت بیش از 21773 کیلومتر مربع در شمال غرب ایران واقع شده و قدمت آن به هزاره دوم قبل از میلاد بازمیگردد ، حدود یک میلیون و پنجاه هزار نفر جمعیت دارد که 35/1 درصد کل کشور را شامل میشود ، 8 شهرستان دارد و از  موقعیت ویژه ای در شمالغرب کشور برخوردار می باشدکه از جمله استقرار حدود 50 درصد از بازار تولید و مصرف کشور و وجود 15 میلیون جمعیت در شعاع 400 کیلومتری مرکز استان ، همسایگی با هفت استان و گلوگاه متصل کننده مرکز کشور با شمالغرب و غرب کشور ، قرار گرفتن در محورهای گردشگری و مواصلاتی بازرگانی و پل ارتباطی بین غرب و مرکز کشور به واسطه قرار گیری در مسیر جاده ابریشم ، قرار گرفتن در مسیر ترانزیت شرق به غرب و تهران- اروپا ، موقعیت ممتاز استان به لحاظ قرار گرفتن در کریدور انرژی کشور ، وجود بیش از 80 درصد انواع مواد معدنی شامل 35 نوع از مواد معدنی منحصر بفرد موجود در بخش فلزی ، غیر فلزی ، سنگ های تزئینی متنوع و مصالح ساختمانی ، وجود ذخایر معدنی متنوعی از جمله بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه ،آلونیت ، طلا ،کائولن ،خاک های صنعتی ،فلدسپات ،براسیت وفسفات ، پتاس سنگی ، ذخایر عظیم سیلیس ، بنتونیت ، منیزیت ، و انواع سنگهای تزئینی و  ... و نیز 7 معدن سرب و روی فعال با ذخیره قطعی 4/11 میلیون تن و استخراج اسمی 500/761 تن . استان زنجان حدود 839 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که شامل 458 هزار هکتار اراضی زراعی ، 66 هزار هکتار اراضی باغی ، 315 هزار هکتار اراضی آیش است ، در استان زنجان حدود 3 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و دامی تولید میشود که یک میلیون تن آن در داخل استان مصرف میشود و مازاد آن پتانسیل مناسبی را جهت ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری انواع محصولات کشاورزی و صدور محصولات نهایی به خارج از استان فراهم کرده است ، کسب رتبه اول تا پنجم در تولید محصولات متنوعی چون گندم ، انگور ، سیب ، شیر ، گوشت قرمز و سفید ، تخم مرغ و ماهیان سرد و گرم آبی ( تعداد مزارع فعال پرورش ماهی 766 مزرعه ، حجم کل تولید استان 13هزار تن ، که میزان مازاد تولید تقریبی 8 هزارتن) فرصت بسیار طلایی را پیش روی سرمایه گذران قرار داده است .

مهندس اطاعتی در خاتمه همکاری های دو جانبه اقتصادی در حوزه های توریسم انرژی و تکنولوژی ساخت سازه های سبک و تسهیل و تسریع در مراودات بازرگانی و حضور تجار در استانهای متقابل خواستار شدند . وی هدف از این سفر را بازید از توانمندیها و ظرفیتهای شرکتهای چینی برشمردند و نیز از استاندار و معاون استاندار نینگ شیا در راس هیاتی اقتصادی جهت سفر به جمهوری اسلامی ایران و بازدید از توانمندیها و ظرفیتهای استان زنجان در حوزه های مختلف دعوت به عمل آوردند . در ادامه همچنین اعضای هیئت ایرانی به ارائه نقطه نظرات خود در حوزه انرژی های نو و تجدید پذیر و سایر موارد مورد تفاهم پرداختند و بر حمایت کامل خود از اجرای پروژه های مورد نظر تاکید نمودند.

پس از اتمام جلسه مزبور ،  طی مراسمی یادداشت تفاهم نامه همکاری بین دو کنسرسیوم ایران چینی به امضای آقای لی مدیر عامل شرکت یین یانگ و نماینده کنسرسیوم چینی و مهندس پیام مدیر عامل شرکت کنترل قدرت و نماینده کنسرسیوم ایرانی رسید .

امضای تفاهمنامه سرمایه گذاری 5 میلیارد یورویی با کنسرسیوم چینی

 

انعکاس خبر ی امضای تفاهم نامه امضای سرمایه گذاری 5 میلیارد یورویی با کنسرسیوم چینی در تلویزیون و مطبوعات چین

 

中卫市银阳新能源有限公司与伊朗海陆能源重工有限公司签订战略合作协议 双方将在光伏新能源领域开展合作

中卫市新闻传媒集团 2018-02-25 13:34

2月25日,中卫市银阳新能源有限公司与伊朗海陆能源重工有限公司战略合作协议签约仪式在银川市悦海宾馆举行,自治区副主席刘可为,市委书记、市人大常委会主任何健共同见证签约。


签约仪式上,中卫市银阳新能源有限公司与伊朗海陆能源重工有限公司签订战略合作协议。伊朗海陆能源重工有限公司是由武汉海陆公司和伊朗合作方Power Control公司联合成立的综合性能源公司,主要在伊朗从事电力工程、煤化工、环保等工程项目的总承包,以及光伏、风电等新能源项目建设。中卫市银阳新能源有限公司主要从事单晶硅拉棒、多晶硅铸锭、切片、太阳能组件生产和光伏电站建设,现拥有单晶硅拉棒260MW,多晶硅铸锭2GW、切片450MW生产能力,累计完成1GW的光伏电站建设。经过多次考察洽谈后,中卫市银阳新能源有限公司与伊朗海陆能源重工有限公司形成战略合作关系,在伊朗投资建设光伏发电站及光伏组件生产厂。此次签约项目为:在伊朗建设1000MW光伏发电站项目,其中500MW在伊朗赞江省建设。目前,伊朗加兹温省300MW光伏组件厂项目已取得建设许可和土地手续,并已开工建设;库姆省500MW、亚兹德省100MW、加兹温省150MW、梅多德省15MW等光伏电站项目已达成协议,正在进行开工准备;胡泽斯坦省680MW联合循环电厂、厄尔布尔士省400MW光伏发电站项目正在洽谈中。

签约仪式前,刘可为会见了伊朗赞江省副省长、招商办主任,省长特别代表马苏德·埃塔阿提一行,双方就相关合作事宜进行洽谈。何健会见时在座。

 

حرکت به سمت شهر زونگ وی و دیدار با شهردار و مقامات آن شهر:

در بعد از ظهر روز دوم هیات ایرانی ، یین چوان  به سمت شهر زونگ وی ترک نمود. در ابتدای ورود شهردار زونگ وی ، استقبال گرمی از هیات ایرانی به عمل آوردند  و سپس نشست مشترکی با حضور وی ، رئیس اتاق بازرگانی ، معاون سرمایه گذاری استانداری نینگ شیا و سایر مقامات دولتی و جمعی از سرمایه گذران چینی در محل اقامت هیات ایرانی برگزار گردید. در این نشست شهردار زونگوی ضمن خوش آمدگویی به هیات ایرانی ، اظهار امیدواری نمود: همکاری فی مابین شرکت یین یانگ با شرکت مهندسی کنترل قدرت ، زمینه گسترش تعاملات دوجانبه در زمینه های نیروگاهی بین دو شهر زنجان و زونگوی را فراهم آورد. وی  در خصوص طرحهای نیروگاههای بادی و خورشیدی در زونگوی نیز توضیحاتی ارائه نمود . پس از جلسه هیات از مرکز پیشرفته دیتا سنتر زونگوی بازدید به عمل آورد. در طول این بازدید شهردار زونگوی ، توضیحاتی راجع به این پروژه و سایر طرحها و پروژه های حوزه فن آوری اطلاعات که از سوی شرکت های بین المللی از جمله آمازون که در این شهر در حال احداث می باشد ارائه داد.

بازدید از دیتا سنتر شهر زونگوی

 

گزارش روزسوم :

در روز سوم  هیات ایرانی ، از نیروگاه 2000 مگاواتی شرکت یین یانگ بازدید و از نزدیک با توانمندیهای این شرکت آشنا شد . لازم به ذکر است این نیروگاه جز نیروگاههای بزرگ مقیاس چین می باشد.

آقای لی مدیر عامل شرکت یین یانگ که دو ماه پیش به استان زنجان سفر کرده بود در این بازدید توضیحات مبسوطی در خصوص احداث این نیروگاه ارائه داد و گفت: این نیروگاه در زمینی به وسعت 4000 هکتار با سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری توسط این شرکت و با حمایت کامل دولت چین احداث شده است. وی اظهار امیدواری نمود با حمایت مقامات  استان زنجان به زودی شاهد احداث نیروگاه 1020 مگا واتی در زنجان باشیم.

 

نیروگاه 2000 مگاواتی خورشیدی شرکت یین یانگ

در ادامه سفر، هیئت از کارخانه تولید و فرآوری گوجی بری بازدید به عمل آورد. بنا به اظهارات مدیر کارخانه ، این شرکت با فرآوری چندگانه محصول گوجی بری توانسته سالانه 600 میلیون دلار صادرات به کشورهای مختلف داشته باشد. این محصول دارای خواص طبی و درمانی فراوانی می باشد . این میوه شبیه کشمش و در بر دارنده خواص چهار میوه (موز-هندوانه-هویج-کلم بروکلی) می باشد.

بازدید از کارخانه تولید گوجی بری

پس از اتمام برنامه بازدید ، هیات از طریق فرودگاه نینگ شیا ، به شهر نانچی و سپس به سمت شهر هوشی حرکت نمودند و در هتل مورد نظر مستقر گردید.

 

گزارش روز چهارم :

بازدید از شرکتهای چینی  عضو کنسرسیوم  سرمایه گذاری در ایران

هیئت ایرانی از واحد های تولیدی شرکتهای چینی عضو کنسرسیوم بازدید به عمل آورد.

بازدید از کارخانه گروه یانگوسو سان شاین (عضو کنسرسیوم):

 این کارخانه در زمینی به مساحت 100 هکتار در زمینه پارچه بافی در حومه هوشی احداث گردیده  و کلیه مراحل پنبه ریسی و نخ ریسی، دوزندگی ، رنگرزی ، تولید پارچه و کت و شلوار ( از پنبه خام تا محصول نهایی) در این کارخانه صورت می پذیرد . ضمنا این کارخانه در نوع خود بزرگترین کارخانه تولید پارچه در کشور چین محسوب شده و در حوزه هایی از جمله تولید دارو ، پرورش گل ، فولاد ، ساخت و ساز نیز فعالیت دارد . در این بازدید آقای لوک پینگ مدیر شرکت، هیئت ایرانی را همراهی می کرد.

نمایی از سالن نمایش محصولات تولیدی شرکت گروه یانگوسو سان شاین

بازدید از شرکت هایلو (عضو کنسرسیوم):

این شرکت  انواع تجهیزات و امکانات  نیروگاهی را تولید می کند. در این بازدید آقای شو مدیر شرکت توضیحات مبسوطی در خصوص فعالیتهای مجموعه تحت مدیریت و مراودات تجاری با ایران ارائه داد. همچنین علاقه مندی خود را برای حضور در پروژه های سرمایه گذاری ایران اعلام نمود.

بازدید از شرکت هایلو

 

بازدید از شرکت GCL (عضو کنسرسیوم):

در ادامه سفر هیات ایرانی از شرکت  GCL بازدید به عمل آورد. این گروه بزرگترین تولید کننده تاسیسات نیروگاهی ، نفت ، گاز ، پتروشیمی ، سل ها و پنل های خورشیدی در چین ، دومین شرکت تولید انرژی در دنیا و بزرگترین شرکت خصوصی کشور چین در تولید برق محسوب می گردد،  در جلسه ای که با حضور مقامات شرکت مزبور و مدیران سایر شرکتهای عضو کنسرسیوم تشکیل گردید آقای زو گانگ شان مدیر عامل شرکت GCL  ضمن اعلام خوشامدگویی به هیات ایرانی گفت: شبکه سازی و انتقال برق به خارج از کشور جز اولویتها و سیاستهای دولت چین  است و آمادگی خود را جهت سرمایه گذاری در حوزه های مطروحه در ایران و استان زنجان اعلام می نمایم .

استقبال گرم از هیات ایرانی و بازدید از شرکت GCL

 

سپس مهندس اطاعتی ، سرپرست هیات ایرانی ، ضمن تشکر از مهمان نوازی مدیر عامل شرکت GCL ، از تشکیل کنسرسیوم پرتوان برای طرحهای سرمایه گذاری نیروگاهی و پتروشیمی اظهار رضایت و مسرت نموده و اعلام نمودند با توجه به وجود معادن غنی سیلیس در استان زنجان ، امکان تولید سل های خورشیدی فراهم است و از طرف چینی درخواست نمودند تا نسبت به سرمایه گذاری در این حوزه و انتقال تکنولوژی ودانش فنی ساخت و تولید سل ها و پنل های خورشیدی در زنجان اقدام نماید. از دیگر محورهای مورد مذاکره در جلسه مذکور تولید خودروهای برقی از طریق کنسرسیوم ایرانی – چینی در زنجان بود که  طرف چینی با کمال مسرت آمادگی خود را جهت سفر به استان زنجان و گفتگو با مقامات و مسئولین استانی در این خصوص اعلام نمود. در ادامه از کارخانه تولید و ساخت پنلهای خورشیدی و نمایشگاه بزرگ نمونه های محصولات بازدید به عمل آمد.


بازدید از  کارخانه پنل های خورشیدی شرکت GCL (عضو کنسرسیوم)

 

گزارش روز   پنچم و ششم :

پس از بازگشت از شهر سوشی ، هیات ایرانی به شهر شانگهای عزیمت نمود و  با آقای دو جری معاون مدیر عامل شرکت استیت گرید ( تولید کننده تجهیزات نیروگاهی) و همچنین آقای چن لینچانگ معاون مدیر عامل و آقای ریچارد نماینده آسیای غربی شرکت پاور چاینا به طور جداگانه دیدار و گفتگو کردند . در پایان روز ششم برنامه هیات در کشور چین خاتمه یافته و به سمت فرودگاه امام خمینی (ره) پرواز نمودند.